Водата

Водата

Септември 27, 2015 1 коментари 3089 Hits

Водата ни е жизнено необходима!
Водата е един от най-добрите инструменти за намаляване на теглото. Пробвайте да заместите висококалоричните напитки като сода, сок или спиртни напитки с водя.Защото наистина не забравяме да пием кафе, много газирано, алкохол, да не говорим за всякакви псевдо натурални сокове с добавена захар и други такива, но доста често забравяме да пием вода!
Ако често не пием достатъчно течности, дехидратираме се, а това не е никак добре за здравето.Пиенето на вода допринася за допълнителен тонус и повишава настроението и концентрацията. Дехидратирането може да изпие вашата енергия и да ви накара да се чувствате изморени.

Дори и леко обезводняване от 1 или 2% от телесното ви тегло е достатъчно да ви причини това.
Нашата храносмилателна система се нуждае от добро количество вода, за да функционира правилно и да смила добре приетата храна.
Водата се използва от организма и за прочистване и промиване на токсините и отпадните продукти от тялото ни!
Дехидратирането на организма ви може сериозно да попречи на спортните ви дейности, да ви забави и да направи по-трудно вдигането на тежести, ако ходите на фитнес. Ако сте много жадни, вече сте започнали да се дехидратирате-и това може да доведе до умора, мускулна слабост, виене на свят и други не много приятни симптоми.
Упражненията изискват допълнително вода, така че не забравяйте да се хидратирате добре преди, по-време и след тренировка.
Когато тренираме, мускулите ни работят и генерират топлина. Колкото по-интензивно тренираме, толкова повече топлина произвеждаме.
От топлината се освобождаваме най-вече чрез потта, но също така чрез зачестилото дишане, с което изпаряваме немалко вода.
Според  тренировката и според човека може да се изхвърлят до над два литра!
Ако усетите виене на свят и внезапно изтощение или упоритото главоболие след нея, значи сте започнали да се дехидратиратирате.
Дехидратирането намалява способността на тялото да се охлажда и да пренася кислород до мускулите, предизвиквайки умора значително по-рано от нормалното.
Силата също пада пропорционално на загубата на течности, тъй като мускулите в състава си са предимно вода – над 75 %.
При загуба дори на 2% от водата в тялото, физическата сила може да падне до 15-20%.

Сподели