Вегетарианство и спортуване

Септември 27, 2015 0 коментари 2138 Hits

Днес ми писа едно момиче, на което са казали, че няма смисъл да тренира, защото не ядяла месо и не пиела протеин. Така ... първо да кажа, ако не е станало ясно, че аз съм пристрастен към месото и мазнините. Обаче това е една от най-големите глупости, които съм чувал или чел!

Витамините

Септември 27, 2015 0 коментари 2006 Hits

Всички знаем, че витамините са полезни, но нека си припомним кои и за какво са ни полезни.
Витамините са органични вещества, необходими за нормалната жизнена дейност на организма ни. Влияят на растежа, обмяната на веществата, функциите на имунната, нервната, ендокринната система, кръвообразуването, кръвосъсирването. Витамините са мастноразтворими (като А, D, Е, К) и водноразтворими (като С и група В). Потребностите от витамини са по-големи при бременност, кърмене, интензивна физическа и умствена работа,при спортисти,при инфекциозни болести. Недостигът или липсата им води до болестни състояния -хиповитаминозни и авитаминози, прекомерният прием (главно на А и D) - до хипервитаминози.

Водата

Септември 27, 2015 0 коментари 3089 Hits

Водата ни е жизнено необходима!
Водата е един от най-добрите инструменти за намаляване на теглото. Пробвайте да заместите висококалоричните напитки като сода, сок или спиртни напитки с водя.Защото наистина не забравяме да пием кафе, много газирано, алкохол, да не говорим за всякакви псевдо натурални сокове с добавена захар и други такива, но доста често забравяме да пием вода!
Ако често не пием достатъчно течности, дехидратираме се, а това не е никак добре за здравето.Пиенето на вода допринася за допълнителен тонус и повишава настроението и концентрацията. Дехидратирането може да изпие вашата енергия и да ви накара да се чувствате изморени.